Vergelijking #6: Record My Swim

Waarom deze applicatie?
Record My Swim is een applicatie waarmee gebruikers hun zwemactiviteiten kunnen bijhouden. Het is een vrij kleine applicatie, maar het biedt toch een vorm van gamification, namelijk algemene uitdagingen voor de gebruikers. Het is moeilijk om applicaties te vinden die aan automatische tracking doen bij zwemmen. Er zijn weinig toestellen die deze data kunnen verzamelen. De toestellen die dit wel kunnen, beschikken niet over een publieke API.

1) Welke sporten
Zwemmen

2) Welke informatie kan er gelogd worden
   Zwemmen
Van elke activiteit kunnen er een aantal eigenschappen worden opgeslagen:

 • datum
 • de totale duur
 • welke soort slag (rugslag, schoolslag, vlinderslag, crawl en wisselslag)
 • gezwommen afstand
 • calorieën verbrand
 • gemiddelde snelheid

De gezwommen afstand kan op verschillende manieren worden ingegeven. Dit is afhankelijk van de soort activiteit:

 • Training: aantal lengtes + lengte van het zwembad (in meter)
 • Wedstrijd: kiezen uit een lijst van officiële wedstrijdafstanden
 • Open water: een afstand opgeven in meter

Fietsen
niet van toepassing

   Lopen
niet van toepassing

3) Automatische of manuele tracking
De tracking van bovenstaande eigenschappen gebeurt volledig manueel. Enkel het aantal verbrande calorieën en de gemiddelde snelheid worden automatisch berekend.

4) Dashboard met statistieken aanwezig
Het profiel biedt een overzicht van het aantal activiteiten die in het verleden werden afgewerkt. Daarnaast worden ook cumulatieve statistieken getoond van de activiteiten van de afgelopen 48 uur. Hierbij gaat het om de volgende eigenschappen: totaal aantal calorieën verbrand, totale afstand, gemiddelde snelheid en de totale duur.

De applicatie biedt ook samenvattende visualisaties aan van alle activiteiten binnen een bepaalde periode. De totale afstand wordt getoond op een taartdiagram. Het diagram wordt verdeeld op basis van de verschillende soorten slagen. Hetzelfde diagram is beschikbaar voor de tijdsverdeling en de verdeling in verbrande calorieën.

Daarnaast zijn er ook lijndiagrammen beschikbaar die gefilterd kunnen worden per slag: de gemiddelde snelheid voor elke activiteit, de afstand voor elke activiteit, de duur voor elke activiteit en het aantal verbrande calorieën voor elke activiteit.

Er is ook de mogelijkheid om dezelfde statistieken op te vragen over het gemiddelde van alle gebruikers samen. Op die manier kunnen gebruikers nagaan of ze beter of slechter presteren dan de gemiddelde andere gebruiker van de applicatie.

5) Doelen vooropstellen
De applicatie geeft de gebruiker niet de mogelijkheid om zelf doelen te specifiëren. De applicatie beschikt echter wel over een lijst van doelen die alle gebruikers kunnen vooropstellen. Het gaat om doelen waarbij een totale afstand moet worden gezwommen. Deze afstand kan verdeeld worden over meerdere activiteiten.

6) Onderscheid wedstrijd en training
Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen wedstrijden en trainingen. Door dit onderscheid kunnen visualisaties worden gefilterd op basis van categorie. Daardoor kunnen wedstrijden met elkaar vergeleken worden. Het is echter niet mogelijk om activiteiten vanuit een verschillende categorie visueel te vergelijken.

7) Gamification-elementen
De manier waarop doelen voorop kunnen gesteld worden, geeft een invloed van gamification. De doelafstanden zijn namelijk gerelateerd aan natuurfenomenen, bv. ‘zwem een afstand die overeenkomt met de hoogte van de Mount Everest’. De hoogte van deze berg is 8,85 km, waardoor de gebruiker 354 lengtes moet zwemmen in een zwembad van 25 m om het doel te bereiken.

8) Persoonlijke adviezen a.d.h.v. resultaten
Er wordt op geen enkele manier advies gegeven aan de gebruiker.

9) Persoonlijke account (Login vereist)
Gebruikers kunnen een account aanmaken binnen de applicatie zelf, of ze kunnen inloggen via Facebook.

10) Vriendenaspect
Het is niet mogelijk om vrienden toe te voegen binnen de applicatie. Het is echter wel mogelijk om activiteiten te delen via Facebook, Twitter, email en sms. Daarnaast kunnen gebruikers na een activiteit elkaar (via sociale media) uitdagen om beter te doen, bv. door de afgelegde afstand in een snellere tijd af te leggen.

11) Importeren/exporteren van data
Het importeren of exporteren van data is niet mogelijk.

12) Compatibel met welke toestellen
Smartphone en tablet.

13) Platform
iOS en Android.

14) Populariteit
Screen Shot 2013-10-16 at 18.50.22

15) Prijs (in euro)
gratis

Opmerkingen:

 • De applicatie beschikt over een timer die de tijd van de activiteit kan bijhouden. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt door zwemmers die in het bezit zijn van een coach. De coach staat dan in voor het ingeven van de resultaten.
 • Deze applicatie lijkt beter te werken voor Android dan voor iOS.
 • Er is ook een website beschikbaar met de persoonlijke resultaten: http://recordmyswim.com/. Deze website biedt echter minder informatie van de mobiele applicatie.

Nuttige zaken voor eigen applicatie:

 • De manier waarop aan gamification wordt gedaan. Het relateren van een afstand aan een gekend begrip uit het dagelijkse leven lijkt een leuk element om te integreren in de eigen applicatie. Motiveert dit soort doelstellingen de gebruikers meer in vergelijking met een gewone afstand als doel te gebruiken? Dit kan verder onderzocht worden.
 • Het onderscheid tussen trainingen en wedstrijden. Het zou echter ook nuttig zijn om wedstrijden en trainingen met elkaar te kunnen vergelijken.
 • Het instellen van de lengte van een zwembad is een goed idee omdat niet elk zwembad aan de officiële lengte voldoet.
 • Andere personen uitdagen om een betere prestatie neer te zetten op een bepaalde afstand. Hierdoor is er de kans dat het competitiegevoel stijgt en daardoor mensen meer gaan bewegen.

Schermen uit de applicatie:

Screen Shot 2013-10-16 at 18.51.38 Screen Shot 2013-10-16 at 18.52.05 Screen Shot 2013-10-16 at 18.52.12 Screen Shot 2013-10-16 at 18.52.22 Screen Shot 2013-10-16 at 18.52.30

Overzicht:

screen-shot-2013-10-16-at-18-53-56

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s